Estetika e hundës

Kirurgjia estetike e hundës (rinoplastika) është operacioni më i zakonshëm plastik i kryer nga gratë dhe burrat në vendin tonë.

Kirurgjia e estetikës së hundës

Procedura e kryer në estetikën e hundës (rinoplastika) është riformimi i hundës duke ndryshuar strukturën e kërcit dhe kockave. Për të krijuar një formë më estetike të hundës, ndonjëherë është e nevojshme të priten kockat dhe kërcet, dhe nganjëherë të kompletohen pjesët që mungojnë dhe të ndryshohet forma e tyre.
Do të ishte shumë korrekte të pranojmë rinoplastikën ose kirurgjinë estetike të hundës si operacionin më të vështirë dhe të panjohur të kirurgjisë plastike.

Pse është e vështirë operacioni estetik i hundës?

Kirurgjia estetike e hundës është e vështirë sepse hunda është si një kuti e mbyllur dhe ju duhet ta bëni këtë operacion vetëm nga njëra anë e kësaj kutie. Ka shumë pasiguri në këtë operacion sepse kockat dhe kërcet që përbëjnë strukturën e hundës gjenden në mënyrë të pavarur nga njëra-tjetra por si një e tërë dhe mund të sillen ndryshe gjatë periudhës së shërimit.

Prandaj, kjo është operacioni plastik i kryer më shpesh pas revizionit, përkatësisht një operacioni i dytë korrigjues. Konsiderohet normale që një kirurg i klasit botëror duhet të rishikojë një në çdo 10 raste. Nga ana tjetër, kur kjo operacion bëhet mirë, jep rezultate shumë të mira.

Si mund ta shoh se çfarë lloj hunde do të kem pas operacionit?

Ka programe kompjuterike të përgatitura për këtë qëllim. Mjeku juaj ka të ngjarë t’ju japë një ide me njërën nga këto. Sidoqoftë, me këto programe, një planifikim dhe matje e vërtetë e operacionit nuk mund të bëhet dhe ato mund të japin vetëm një ide të përgjithshme.

Nëse mjeku juaj po përdor një nga teknikat e reja të bazuara në matje, ai ose ajo do të dëshirojë të bëjë matje në fotografitë tuaja. Për këtë, ai ose do të mbajë një vizore në dorën tuaj ndërsa bëni foton tuaj dhe do ta matni atë në përputhje me rrethanat ose do ta shtypni foton në madhësi reale.

Unë llogaris raportet e arta dhe profilin ideal të fytyrës duke bërë matje të imëta para operacionit. Si rezultat i llogaritjeve të mia, unë vizatoj një foto profili me dorën time. Klikoni këtu për informacion të detajuar mbi punën e profilit.

Na telefononi

Formulari i emërimit

  Formular Konsultimi Falas

  user-3
  email-2
  smartphone
  birthday-cake-with-candle
  placeholder-2
  PYETJE T TE SHPESHTA

  A duhet të kryhet ky operacion nga një kirurg plastik ose një specialist i otolaringologut (ORL)? arrow-point-to-right-1

  Mjeku juaj mund të jetë një kirurg plastik ose një otolaringolog. Sidoqoftë, mos harroni se ky nuk është një operacion që mund të thuhet “Le ta marrim këtë kockë ndërsa e kemi bërë brenda”. Ndonjëherë mund të jetë shumë e vështirë për të korrigjuar një retushim të tillë me qëllim të mirë. Flisni për gjithçka në detaje me mjekun tuaj.

  Po thyen kockat? arrow-point-to-right-1

  Ne nuk i thyejmë kockat. Nëse duam të formësojmë ose heqim pjesë të saj, ne e “presim” atë. Për këtë përdoren dalta të holla. Ndonjëherë kockat i limojme.

  A mund të kryhet kjo operacion nën anestezi lokale? arrow-point-to-right-1

  Nëse diçka duhet të bëhet në lidhje me kockat, gjë që kërkohet kryesisht, anestezia lokale nuk është e përshtatshme. Ky është një operacion që kërkon anestezi të përgjithshme.

  A është e nevojshme të vendosni një tampon? arrow-point-to-right-1

  Ndryshoni gjendjen e tamponit. Edhe një sasi e vogël e tamponit nuk duhet të përdoret pas operacionit. Necessaryshtë e nevojshme të bëni një punë serioze me një tampon të thjeshtë. Parakolpët modernë tani janë më të gjatë se një metër për aq kohë sa mund të shtrihen.

  A do të dëmtojnë shumë tamponët kur hiqen? arrow-point-to-right-1

  Heqja e një tamponi mund të jetë pak irrituese, por nuk është më një procedurë e dhimbshme. Konsultohuni me mjekun tuaj për këtë, zbuloni nëse ai do të përdorë tampona dhe çfarë lloj tamponi po konsideron ajo.