fbpx
Kjo arrihet duke hequr shumicën e stomakut. 'Zorrët' ose sistemi i tretjes mbeten të paprekura nën stomak. Vepron duke kufizuar vëllimin e zonës ku mund të hani. Ajo gjithashtu heq disa qeliza të stomakut që prodhojnë një hormon që kontrollon urinën, kështu që pacientët shpesh nuk ndihen të uritur.
Kjo arrihet duke hequr shumicën e stomakut. 'Zorrët' ose sistemi i tretjes mbeten të paprekura nën stomak. Vepron duke kufizuar vëllimin e zonës ku mund të hani. Ajo gjithashtu heq disa qeliza të stomakut që prodhojnë një hormon që kontrollon urinën, kështu që pacientët shpesh nuk ndihen të uritur.


Kjo ka efekte pozitive mbi diabetin dhe shpesh pacientët mund të ndërpresin ilaçe postoperative. Operacioni zgjat rreth një orë dhe kohëzgjatja e qëndrimit në spital është 2-3 ditë.


Përparësitë:Tub është më e thjeshtë se stomaku, anashkalimi i stomakut ka efekte të ngjashme fillestare mbi diabetin. Pastaj ju keni më pak gjasa për të blerë vitamina.


Zakonet e reja të të ngrënit:Në 3 ditët e para pas operacionit, ju do të pini ujë. Kur largoheni nga spitali, mund të pini kokrra jo të ngurta dhe vazhdoni ta bëni këtë për rreth 2 javë. Pas 2 javësh ju duhet të vazhdoni të hani me pasta me formë pire. Ky proces do të zgjasë për 2 javë. Mos harroni se ju duhet të ndryshoni mënyrën tuaj të ngrënies përgjithmonë. Pas këtij muaji të parë, do të filloni të hani ushqime të buta të ngurta shumë ngadalë. Pikë të tjera për të mbajtur në mend: Çdo gjë duhet të qethet tërësisht para se të gëlltitet. Mos pini në të njëjtën kohë si të hahet, pasi kjo mund të shkaktojë stomakun tuaj të ri përtej mbushjes. Ju mund të pini një pije pas gjysmë ore pas mbarimit të një vakt. Shmangni sodas dhe ushqime me kalori të lartë. Merrni çdo ditë vitaminat dhe shtesat minerale. Pas 2 ose 3 muajsh, mund të kaloni në ushqim normal. Por mbani mend, nuk mund të hani sa më parë.

+90 (539) 593 63 81