Holep (Prostatës)

Medicana Surgery Operation
Heqni qafe prostatën me metodën lazer

prostatës; gjëndër mashkull me madhësi e nje gështenje e vendosur nën fshikëz. Kalon në traktin urinar. Ajo zhvillohet pas epokës bulla, siguron disa nga spermatozoideve tek burrat e rritur, dhe kanali i spermës hapet në uretër përmes prostatës.
Në disa burra pas moshës 40-50 vjeç, një ind i ri fillon të rritet rreth uretrës që kalon në prostatë, dhe urina që kalon nëpër të ngjesh uretrën. Ky ind me rritje të mëvonshme quhet (adenoma) , qe nuk eshte kanceroze.

Adenoma shtyn prostatën origjinale të pacientit nga jashtë në një kapsulë. Fshikëza urinare është e detyruar, e trashë dhe e tendosur nga prostata që shtrëngon traktin urinar dhe e bën të vështirë urinimin. Fshikëza bëhet trabekuluar, d.m.th bëhet dhëmbëzimi. Në fazën e përparuar, gropa dhe divertikulat formohen dhe veshkat mund të përkeqësohen. Nëse pacienti nuk mund të urinojë, duhet të vendoset një kateter.

Ankesat për Zgjerimin e prostatës;

• Urinim i dobët,
• Urinimi gjatë natës,
• urinim i shpeshtë,
• Bërja e prerjeve të urinës,
• Duke pritur urinimin,
• Paaftësia për të urinuar plotësisht

A ka ndonjë efekt të dëmshëm në seksualitet?

Thellësia në të cilën vepron Lazeri Holmium në inde është 0.4 mm. Nuk është e mundur që ky lazer të kalojë kapsulën e trashë 6-7 mm dhe të shkaktojë dëme në nervat mashkullorë, kështu që nuk ka asnjë efekt të dëmshëm ne seksualitet.

A mund të operohen prostatet e mëdha me metodën Holep?

Vetëm prostatetat deri në 80 ml mund të operohen me metodat TUR ose plazamachinetic, ndërsa HoLEP nuk ka kufi, dhe mund të aplikohet në prostata me çfarëdo madhësie deri në 100mg, 150mg ose edhe 300 ml.

Pas operacionit në Holep mospermbajtja urinale a shikohet?

Ndër operacionet e prostatës, HOLEP është mënyra më e mirë për të mbrojtur muskujt që mbajnë urinën, të quajtur sfinkter. Muskujt që mbajnë urinën shihen shumë mirë, të papërballueshëm, të mirëmbajtur shumë mirë. Sidoqoftë, nëse sfinkteri që mban urinën para operacionit është dembel, herë pas here disa pacientë mund të pësojnë pikime urinare kalimtare pas heqjes së kateterit. Mospërmbajtje e përhershme urinare nuk shihet.

A vazhdon të vijë sperma pas operacionit?

Si me çdo operacion, TUR, Plasmakinetik ose Greenlight, sperma shkon në fshikëz sepse qafa e fshikëzës është e hapur, pastaj ekskretohet me urinë. Kjo quhet ejakulim retrograde dhe nuk ka dëm për shëndetin e pacientit.

Lajmet e fundit të shëndetit

Mund të na kontaktoni.

Forma e Këshillimit Falas[dynamictext* your-subject “CF7_get_post_var key=’title'”]


Medicana Healthpoint

Successfull stories
and happy patients

​Our mission is to offer high quality healthcare services to all patients from every segment of society, serve our country by creating employment opportunities in healthcare sector, and to ensure continuous development of our employees by creating a happy and safe working environment for them.

//