Holep

Prostatës; eshtë një gjëndër mashkullore me madhësi gështenje e vendosur poshtë fshikëzës. Trakti urinar kalon përmes tij. Zhvillohet pas pubertetit, siguron disa nga sperma tek meshkujt e rritur dhe kanali i spermës hapet në traktin urinar përmes prostatës.

Në disa burra pas moshës 40-50 vjeç, një ind i ri fillon të rritet rreth traktit urinar që kalon përmes prostatës, duke shtypur traktin urinar që kalon përmes tij. Kjo ind që rritet më vonë quhet “adenoma”, nuk është kancer. Adenoma shtyn prostatën origjinale të pacientit jashtë, duke formuar një kapsulë. Ndërsa prostata shtrydh traktin urinar dhe vështirëson urinimin, fshikëza gjithashtu është e detyruar, e trashur dhe e ndjeshme. Fshikëza bëhet trabekuluar, domethënë bëhet e prerë. Në periudhën e përparuar, ndodhin gropa dhe divertikula, veshkat mund të përkeqësohen. Nëse pacienti nuk mund të urinojë, duhet të vendoset një kateter.

A ka ndonjë efekt të dëmshëm në seksualitetin?

Thellësia që ndikon Laser Holmium në ind është 0.4 mm. Nuk është e mundur që ky lazer të kalojë nëpër kapsulën me trashësi 6-7 mm dhe të dëmtojë nervat që lidhen me maskulinitetin, kështu që nuk ka efekt të dëmshëm në ereksion.

A mund të operohen edhe prostatat e mëdha me metodën Holep?

Ndërsa prostatat deri në 80 ml mund të operohen me metodat TUR ose plazmakinetike, nuk ka asnjë kufizim në metodën HoLEP, ajo mund të aplikohet në prostata të të gjitha madhësive deri në 100mg, 150mg, madje 300 ml.

A është Inkontinenca e urinës pas Kirurgjisë së Holepit?

Ndër operacionet e prostatës, operacioni HOLEP është metoda më e mirë për të mbrojtur muskujt që mbajnë urinën, të quajtur muskul unazor. Muskujt që mbajnë urinën janë mirë të dukshëm, nuk afrohen dhe janë të mbrojtur mirë. Sidoqoftë, nëse muskul unazor urinar është dembel përpara operacionit, pikat e përkohshme të urinës mund të shihen në disa pacientë pasi të hiqet kateteri. Inkontinenca e vazhdueshme e urinës nuk vërehet.

Mbas operacıonıt a vazhdon sperma te vije ?

Ashtu si në të gjitha llojet e operacioneve, përkatësisht operacionet TUR, Plasmakinetic ose Greenlight, sperma shkon në fshikëz sepse qafa e fshikëzës është e hapur, atëherë ajo excretohet me urinë. Kjo quhet ejakulim retrograd dhe nuk ka dëm për shëndetin e pacientit.

Orë pune

 • clockE hënë – e shtunë : 09:00–18:00
  E diel   : Mbyllur

Marr informacion

Ju mund të na kontaktoni për më shumë informacion në lidhje me spitalin dhe departamentet tona.

Na telefononi

Formulari i emërimit

  Formular Konsultimi Falas

  user-3
  email-2
  smartphone
  birthday-cake-with-candle
  placeholder-2