Kirurgjia e Përgjithshme

Grupı shendetesor i MEDICANES  ju  ofron standarde të larta të cilësisë në operacionet dhe proceset e kujdesit pas operacionit me mjekët dhe stafin e tij mjekësor të specializuar në Kirurgjinë e Përgjithshme. Me spitalin e tij të plotë, dhomën e operacionit dhe njësitë ndihmëse të kujdesit mjekësor të vendosura në provinca të ndryshme, ajo përfundon me sukses proceset kirurgjikale në mënyrën më të shëndetshme të mundshme. Falë stafit të mjekëve të specializuar në lëndë të ndryshme kirurgjikale, rezultatet maksimale pozitive synojnë në trajtimin e të gjitha sëmundjeve në fushën e Kirurgjisë së Përgjithshme.

Çfarë është Kirurgjia e Përgjithshme?

Kirurgjia e përgjithshme është një disiplinë e bazuar në parimin e riparimit të sëmundjeve që nuk mund të trajtohen me ilaçe ose metoda të tjera mjekësore me anë të operacionit ose shërimit duke prerë organin e sëmurë. Termi “kirurgji”, origjina e të cilit kthehet te fjala latine “chirurgiae” dhe do të thotë “artizanat”, tani përdoret në trajtimin kirurgjik të shumë sëmundjeve. Departamenti i Kirurgjisë së Përgjithshme, i cili ka fusha të ndryshme studimi, bashkëpunon me njësitë që kanë ekspertizë në lëndë të ndryshme si onkologjia, endokrinologjia, traumatologjia. Kirurgjia e Përgjithshme, e cila është një nga fushat ku përdoren më shpesh aplikacionet mjekësore të gjeneratës së re, është një sistem trajtimi ku teknologjia robotike përdoret gjerësisht dhe merren rezultate të suksesshme.

Cilat sëmundje trajton kirurgjia e përgjithshme?

Organet ku do të kryhen operacionet ose sistemet me të cilat ato janë të lidhura janë gjithashtu përcaktues se cila pjesë e Kirurgjisë së Përgjithshme do të trajtohet. Operacionet e gjëndrës tiroide (Goiter) kryhen për të eleminuar sëmundjet e pacientëve të departamentit të endokrinologjisë që kërkojnë trajtim kirurgjikal. Kirurgjia e Përgjithshme punon me më shumë se një departament të ndryshëm.

Për trajtimin e sëmundjeve të sistemit tretës, operacione të tilla si ezofagu (ezofagu), zorrët e holla dhe të trasha  , stomaku, rektumi, mëlçia, fshikëza e tëmthit kryhen nga Kirurgjia e Përgjithshme. Operacionet kryhen me metoda të hapura ose të mbyllura. Sistemet endoskopike dhe laparoskopike, të cilat përdoren shpesh midis metodave të mbyllura të kirurgjisë, kontribuojnë pozitivisht në përparimin e shpejtë të rimëkëmbjes pas operacionit. Për këtë arsye, kohët e fundit metodat e mbyllura të kirurgjisë preferohen nga mjekët dhe pacientët.

Ankesat e gjirit janë ndër problemet kryesore shëndetësore që vuajnë gratë dhe, në disa raste, edhe burrat. Heqja kirurgjikale e tumoreve  beninje ose malinje në gji është ndër temat e Kirurgjisë së Përgjithshme. Procesi i ndjekjes, veçanërisht si gjiri

Pacientët e onkologjisë përbëjnë një pjesë të rëndësishme të pacientëve të Kirurgjisë së Përgjithshme. Formacionet tumorale që mund të ndodhin në pjesë të ndryshme të trupit eliminohen në bashkëpunim me Kirurgjinë e Përgjithshme dhe specialistët në rajonin ku organi përkatës është i bashkangjitur. Metodat e diagnostikimit dhe trajtimit të pacientëve me onkologji planifikohen dhe zbatohen njëkohësisht nga Kirurgjia e Përgjithshme dhe mjekët specialistë të departamentit përkatës. Kirurgjia dhe metodat e trajtimit pas operacionit vazhdojnë të kryhen me njësi të ndryshme si Patologjia, Radiologjia dhe Onkologjia Mjekësore.

Seksionet e Kirurgjisë së Përgjithshme janë si më poshtë sipas sëmundjeve që do të trajtohen:

  • check-mark-1Sistemi gastrointestinal
  • check-mark-1Brenda barkut
  • check-mark-1Sistemi i tretjes
  • check-mark-1Kirurgjitë e lëkurës dhe indeve të buta
  • check-mark-1Traumatologji
  • check-mark-1Kirurgjia vaskulare
  • check-mark-1Kirurgjia e transplantimit
  • check-mark-1Kirurgjia e zemrës
  • check-mark-1Traumatologji
  • check-mark-1Kirurgjia pediatrike
  • check-mark-1Operacion plastik
  • check-mark-1Kirurgjia Plastike dhe Rindërtuese
  • check-mark-1Ortopedi dhe Traumatologji
  • check-mark-1Kirurgjia e mbipeshes

Sëmundjet që bien brenda fushës së njësisë së Kirurgjisë së Përgjithshme mund të renditen si më poshtë:

  • check-mark-1Sëmundjet e tiroides,
  • check-mark-1Apendesiti
  • check-mark-1Dhimbje, ënjtje, ngurtësi ose dhimbje në gji
  • check-mark-1Dhimbje ose ënjtje në zonën e barkut
  • check-mark-1Problemet ortopedike (përfshirë gangrenën)
  • check-mark-1Hemorroide (pirgje)
  • check-mark-1Flokë të rrënjosur
  • check-mark-1Probleme me zorrë të hollë dhe të trashë
  • check-mark-1Probleme të mëlçisë
  • check-mark-1Stomaku
  • check-mark-1Probleme të lëkurës (Mish TE HUAJ , gjëndër dhjamor)
  • check-mark-1Duke parë gjak në jashtëqitje të mëdha,
  • check-mark-1Dhimbjet e barkut
  • check-mark-1Diarre dhe kapsllëk të përsëritur
  • check-mark-1Dhimbje nën brinjën e djathtë, ndjenja e presionit dhe dhimbjes që shtrihen në shpatullën e djathtë. Ndjesi e tensionit në zonën e krahut të djathtë
  • check-mark-1Dhimbje dhe ënjtje në dhe rreth zonës së barkut
  • check-mark-1Dhimbje në ijë dhe ënjtje në ijë
  • check-mark-1Rastet e urgjencës
  • check-mark-1Lëndime dhe trauma në aksident
  • check-mark-1Dhimbje në fshikëz e tëmthit
  • check-mark-1Problemet e pankreasit
  • check-mark-1Cistet
  • check-mark-1NİSHANET që ndodhin në sipërfaqen e lëkurës dhe pritet të hiqen,
  • check-mark-1Fistula

Orë pune

 • clockE hënë – e shtunë : 09:00–18:00
  E diel   : Mbyllur

Marr informacion

Ju mund të na kontaktoni për më shumë informacion në lidhje me spitalin dhe departamentet tona.

Na telefononi

Formulari i emërimit

  Formular Konsultimi Falas

  user-3
  email-2
  smartphone
  birthday-cake-with-candle
  placeholder-2