Kirurgjia kardiovaskulare

Kirurgjia e zemrës

Kirurgjia kardiovaskulare prodhon zgjidhje duke përdorur të gjitha mundësitë e mjekësisë moderne për trajtimin e sëmundjeve që lidhen me zemrën dhe sistemin e qarkullimit të gjakut me të cilin punon. Kirurgët tanë, secili prej të cilëve është i specializuar në fushat e tij, aplikojnë ndërhyrjet e nevojshme kirurgjikale dhe metodat endovaskulare, në mënyrë që ta kalojnë këtë proces në mënyrën më të lehtë.

Çfarë është Kirurgjia Kardiovaskulare?

Sot, ankesat më të mëdha që kërcënojnë shëndetin e njeriut përjetohen në zemër dhe organet e lidhura me të. Për këtë arsye, nivelet e vdekjeve nga sëmundjet e lidhura me zemrën janë gjithashtu në rritje me kalimin e viteve. Kirurgjia kardiovaskulare është një njësi që siguron zbulimin e hershëm dhe trajtimin kirurgjik të sëmundjeve të shkaktuara nga tre enë që ndikojnë në sëmundjet e zemrës, si dhe sëmundjet e zemrës. Duke përdorur mundësitë më të fundit të mjekësisë moderne, sigurohen metodat më të përshtatshme kirurgjikale të përcaktuara në përputhje me nevojat e pacientit për të rivendosur shëndetin e pacientit.

Kirurgjia kardiovaskulare punon në koordinim me njësitë e tjera në mënyrë që pacienti të kthehet në jetën e tij normale pa humbur kohë. Në veçanti, kontributet e njësive të anestezisë dhe fizioterapisë rrisin shkallën e suksesit të ndërhyrjes kirurgjikale dhe i japin komoditet pacientit në periudhën pas operacionit.

Cilat sëmundje shikon kirurgjia kardiovaskulare?

Kirurgjia kardiovaskulare mbulon të gjitha ankesat në lidhje me zemrën që mund të kërkojnë diagnozë dhe ndërhyrje të hershme. Për këtë arsye, sëmundjet që bien në fushën e specializimit të njësisë lidhen gjithashtu me vetë zemrën, enët koronare që ushqejnë zemrën, valvulat e zemrës dhe sistemin e qarkullimit të gjakut (arteriet, venat) me të cilat funksionon.

  • check-mark-1Sulmı ne zemer infakt
  • check-mark-1Dështimi i zemrës
  • check-mark-1Angina
  • check-mark-1Hipertensioni
  • check-mark-1Hipertensioni pulmonar
  • check-mark-1Ateroskleroza
  • check-mark-1Efuzioni perikardial
  • check-mark-1Miokarditi
  • check-mark-1Kardiomiopatia
  • check-mark-1Sëmundjet e aortës
  • check-mark-1Tumori i zemrës

Praktikat në Njësinë e Kirurgjisë Kardiovaskulare

Ndërhyrjet kirurgjikale të përdorura në trajtimin e sëmundjeve kardiovaskulare përcaktohen sipas llojit dhe nivelit të sëmundjes. Ndërsa trajtimet bajpas dhe angio zbatohen kryesisht në sëmundjet e zemrës, procedurat kryhen brenda mundësive të mjekësisë moderne në sëmundjet që kërkojnë ndërhyrje më të hollësishme.

  • check-mark-1Kirurgjia Koronare By-Pass
  • check-mark-1Heqja vaskulare për by-pass përmes prerjeve të vogla
  • check-mark-1Angjiografi vaskulare
  • check-mark-1Angiografia e kyçit të dorës
  • check-mark-1Sëmundjet e Valvulave të Zemrës
  • check-mark-1Kirurgjia e Aneurizmës së Aortës
  • check-mark-1Riparimi i aneurizmës ventrikulare të majtë
  • check-mark-1Ndërhyrjet kirurgjikale për tumoret e zemrës
  • check-mark-1Test ABI

Orë pune

 • clockE hënë – e shtunë : 09:00–18:00
  E diel   : Mbyllur

Marr informacion

Ju mund të na kontaktoni për më shumë informacion në lidhje me spitalin dhe departamentet tona.

Na telefononi

Formulari i emërimit

  Formular Konsultimi Falas

  user-3
  email-2
  smartphone
  birthday-cake-with-candle
  placeholder-2