Mbjellja e flokëve FUE

Mbjellja e flokëve FUE

Flokët janë një aksesor kryesor që zbukuron pamjen tonë. Njerëzit kanë humbur flokët e tyre për shumë vite për shumë arsye. Disa njerëz preferojnë paruke dhe protezat e flokëve për të fshehur këtë problem, ndërsa të tjerët kanë rritur flokë për të mbuluar zonat tullace të kokës.

FUT (Transplantimi i Njësisë Folikulare) është teknika e parë e mbjelljes së flokëve e zhvilluar për të zgjidhur këtë problem. Më vonë, ajo u zëvendësua me teknikën FUE, e cila karakterizohet nga lehtësia e aplikimit dhe komoditeti i pacientit.

Shkurtimisht, zona e tullacit që kërkon mbjelljen e flokëve vlerësohet dhe pastaj flokët priten. Faqja e dhurimit është thjesht e mpire . Folikulat e flokëve në një konfigurim cilindrik me një pjesë të indit epitelial korren nga zona e dhuruesit (skalp i pasëm midis dy veshëve) duke përdorur kapëse prej 0.9 mm ose më pak në drejtim të rritjes së flokëve. Më vonë, hapen kanale të barabarta me numrin e shartimeve në zonën e marrësit për vendosjen e shartimeve.

Graftet vendosen në këto kanale një nga një. Kështu, procesi ka përfunduar. Zona e dhuruesit në pjesën e pasme të kokës është e mbuluar me një fasho sterıle pasi të jetë aplikuar pomada me antibiotikë. Një ditë pas procedurës, fashoja e plagës hapet dhe flokët lahen 3 ditë më vonë.

Kërkohet kujdes shtesë për pacientët me alergji nga ilaçet, një histori të sëmundjeve kardiovaskulare dhe trajtim të rregullt për sëmundje të caktuara si diabeti mellitus.

Na telefononi

Formulari i emërimit

  Formular Konsultimi Falas

  user-3
  email-2
  smartphone
  birthday-cake-with-candle
  placeholder-2