fbpx
Sipas të dhënave të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, pirja e duhanit dhe obeziteti janë vdekjet kryesore parandaluese. Me çrregullime gjenetike ose ushqim jo të shëndetshëm, shumë njerëz në botë po luftojnë me obezitetin. Sipas sondazheve, obeziteti në botë tregon 38.2% të popullsisë së Shteteve të Bashkuara dhe 22.3% të popullsisë në vendin tonë.
Do të ishte gabim të shihje obezitetin vetëm si trashje. Për shkak se obeziteti sjell me vete shumë sëmundje. Sëmundjet kardiovaskulare dhe presioni i gjakut, të tilla si ulja e cilësisë së jetës, çon në shumë sëmundje. Kjo sëmundje që shihet tek femrat shihet tek individë të të gjitha moshave. Trashja e shkaktuar nga çrregullimet hormonale është një sëmundje e shërueshme. Ende stili i jetës ka një efekt të madh në obezitetin. Prandaj, rregulli më themelor i heqjes së trashësisë është ndryshimi i stilit të jetesës.


Si trajtohet obeziteti?Sëmundja e trashjes qe eshte shkaktuar nga ruajtja e tepruar e yndyrës në trup është një sëmundje në të cilën personi nuk mund të humbasë peshën në përpjekjet e tij / saj. Pra, çfarë duhet të bëhet në këtë rast? Para së gjithash, pacienti duhet të konsultohet me specialistët e kirurgjisë metabolike. Nëse nuk ka ndonjë shqetësim pas ekzaminimeve, mund të zbatohet ndërhyrja kirurgjikale. Ndërhyrja kirurgjikale është një operacion që merret deri në 80 për qind të stomakut, i njohur edhe si kirurgji gastrike tub. Një mesatare prej 1 deri në 1.5 orë operacioni kryhet me një metodë të mbyllur. Aspekti kirurgjik i punës është periudha më e shkurtër. Megjithatë, gjëja e rëndësishme është qëndrimi i pacientit pas operacionit dhe përpjekja e tij për të hequr qafe këtë sëmundje.


Ndryshimi i stilit të jetesës është i rëndësishëm në trajtimin e obezitetit ?Para operacionit duhet të përcaktohet pesha ideale e pacientit. Dhe ka një rrugë të gjatë dhe të vështirë përpara se të arrini atë peshë. Në këtë udhëtim, ai duhet të heqë dorë nga shumë zakone që ai ka fituar në jetën e tij të mëparshme pa kirurgji. Plani i shëndetshëm i dietës i përcaktuar nga dietistët duhet të përputhet me trupin. Gjatë kësaj periudhe kur zakonet e ngrënies janë ndryshuar tërësisht, duhet të ketë sport dhe ecje në mes të aktiviteteve të përditshme. Megjithatë, humbja e peshës fillon kur konsumohen më shumë kalori çdo ditë. Prandaj, mënyra ideale për të arritur peshën e jetesës dhe të jetesës së shëndetshme është të adoptohet. Trashja është ndër vdekjet e parandalueshme siç përmendëm në fillim. Si i tillë, është në duart e pacientit që të heqin qafe një sëmundje vdekjeprurëse që mund të trajtohet. Me përcaktimin dhe zellin që duhet treguar, është e mundur jo vetëm për të parandaluar trashje, por edhe për të parandaluar shumë sëmundje vdekjeprurëse.

+90 (539) 593 63 81