Kirurgjia e Skoliozës

skolyoz medicana
Shpina e njeriut nuk është plotësisht e rrafshët kur shikohet nga ana. Ekziston një stypje e lehtë (lordoza) në rajonin e qafës dhe mesit dhe një hipëzim i lehtë (kyfoza) në rajonin e pasmë. Kur shikohet nga mbrapa, duhet të jetë plotësisht i sheshtë. Skolioza (lakimi i shpinës) i referohet anës së djathtë ose të majtë të shtyllës kurrizore.

Kirurgjia e Skoliozës

Skolioza mund të ndodhë për shkak të shumë sëmundjeve dhe mund të ndodhë në moshat e ndryshme dhe në pjesë të ndryshme të strukturës së shtyllës kurrizore. Skolioza, e cila shfaqet në dy persona të ndryshëm për të njëjtën arsye, nuk tregon të njëjtën kurs. Skolioza ka metodat e veta të trajtimit që ndryshojnë sipas njerëzve.

Skolioza shihet në 2 deri në 4% të popullsisë. Pjesa më e madhe e këtyre janë kthesa të shkallës së ulët. Mund të shihet rreth 8-10 herë më shpesh tek vajzat sesa tek djemtë. Vetëm 10 përqind e njerëzve me lakim të shtyllës kurrizore përparojnë në një shkallë që kërkon nje kure skolioze. Ushtrimi i rregullt, forcimi i muskujve të shpinës, rritja e fitnesit dhe bërja më e aftë ishin elementët e domosdoshëm në pothuajse çdo hap të ndjekjes dhe trajtimit të skoliozës

Lajmet e fundit të shëndetit

Mund të na kontaktoni.

Forma e Këshillimit Falas[dynamictext* your-subject “CF7_get_post_var key=’title'”]


Medicana Healthpoint

Successfull stories
and happy patients

​Our mission is to offer high quality healthcare services to all patients from every segment of society, serve our country by creating employment opportunities in healthcare sector, and to ensure continuous development of our employees by creating a happy and safe working environment for them.

//