Terapia PRP

Rënia e flokëve dhe sëmundjet e tjera të kokës kanë shkaqe të caktuara. Damaret sigurojnë gjëndrat e flokëve me lëndë ushqyese thelbësore dhe substanca të tjera përmes qarkullimit të gjakut. Gjaku ynë është një lëng i gjallë që lëviz vazhdimisht. Ky lëng përbëhet nga dy përbërës themelorë. Këto janë plazma dhe qelizat e gjakut. Fatkeqësisht, ka shumë faktorë që parandalojnë furnizimin me lëndë ushqyese në gjëndrat e flokëve sot.

Ndërsa faktorët kryesorë personalë janë gjenetika, çrregullimet e qarkullimit të gjakut dhe plakja, faktorët e mjedisit përfshijnë pirjen e duhanit, dieta jo të shëndetshme dhe produkte kozmetikë. Një person mesatar ka midis 5 dhe 6 litra gjak në trupin e tij. Plazma përbën 50-60% të gjakut. Qelizat e gjakut përbëjnë pjesën e mbetur prej 40 deri 50 për qind. Në thelb, gjaku përmban tre lloje të qelizave; eritrocitet (rruazat e kuqe të gjakut), leukocitet (rruazat e bardha të gjakut) dhe trombocitet (qelizat përgjegjëse për mpiksjen).

Trombocitet janë qelizat më të vogla të bërthamës së gjakut.

Detyra e tyre kryesore është të formojnë mpiksje gjaku; Me fjalë të tjera, trombocitet në gjak të shkarkuar përmes një copëzimi formojnë një shtresë mbrojtëse që ndalon gjakderdhjen. Kjo shtresë gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në shërimin e plagëve. Indet e reja rriten me ndihmën e funksioneve të trombociteve.

Rritja e re e lëkurës mund të shihet kur thika që mbulon plagën është thyer. Ky aspekt i trombociteve tani përdoret në shumë fusha të tjera të mjekësisë. Gjaku juaj është gati të ju dërgojë në të kaluarën. Kohët e fundit, trajtimi PRP është përdorur për të rigjallëruar folikulat e flokëve tuaj pothuajse të vdekur dhe flokët e dobësuar për të ndihmuar flokët tuaj të bëhen përsëri të shëndetshëm.

Trajtimi me PRP bazohet në transferimin e substancave rigjeneruese në gjakun e personit në lëkurën e kokës në mënyrë që të ndalohet ose eliminohet rënia e flokëve të shkaktuar nga disa kushte negative si çrregullimet e qarkullimit të gjakut, plakja, pirja e duhanit, ushqimi jo i shëndetshëm dhe produktet kozmetike. Këto substanca rigjeneruese dhe rindërtuese në gjak, të quajtura faktor i rritjes, nxirren dhe injektohen në lëkurën e kokës.

Trajtimi PRP është shumë i dobishëm në krahasim me trajtimet e tjera me injeksion, sepse efektet mund të shihen edhe pas seancës së parë. Baza e kësaj procedure është rigjenerimi i indeve. Ndërsa ky proces zgjat 30 minuta në total, nuk ka dhimbje ose mbresë. Pas përfundimit të terapisë, personi mund të fillojë aktivitetet e përditshme të jetës menjëherë. Përsëritet në intervale mujore për 3 muaj. Pastaj do të përsëritet një herë në vit.

Orë pune

 • clockE hënë – e shtunë : 09:00–18:00
  E diel   : Mbyllur

Marr informacion

Ju mund të na kontaktoni për më shumë informacion në lidhje me spitalin dhe departamentet tona.

Na telefononi

Formulari i emërimit

  Formular Konsultimi Falas

  user-3
  email-2
  smartphone
  birthday-cake-with-candle
  placeholder-2