Transplanti i veshkave

Dështimi i veshkave; Për shkak të përkeqësimit të pakthyeshëm të veshkave për shkak të arsyeve të ndryshme dhe pamundësisë së tyre për të kryer funksionet e tyre; Isshtë një sëmundje e shkaktuar nga akumulimi i ujit, ure, kreatininës, acidit urik dhe substancave të tjera toksike në trup. Pacientët duhet t’i nënshtrohen trajtimeve të tilla si dializa dhe transplantimi i veshkave për shkak të ankesave të tilla si presioni i lartë i gjakut, veshtiresi ne frymarje  si rezultat i akumulimit të ujit në trupat e tyre ose ankesave të tilla si të përzier, të vjella, dhimbje barku, dobësi, humbje fuqie  , humbje të oreksit të shkaktuar nga ure dhe substanca të tjera toksike ose rreziku i dështimit të zemrës për shkak të kaliumit të lartë. nevojat.

Transplanti i veshkave

Nëse njerëzit me sëmundje renale të fazës fundore nuk trajtohen, ata nuk mund të mbijetojnë. Ekzistojnë dy mundësi trajtimi për këta pacientë, përkatësisht dializa dhe transplantimi i veshkave. Zgjedhja e këtyre alternativave të trajtimit duhet të vendoset nga mjeku, pacienti dhe familja. Dializa është një metodë trajtimi që e mban gjallë pacientin. Por asnjë makinë nuk mund të kryejë të gjitha funksionet që bën një organ natyral. Për këtë arsye, transplantimi i veshkave ka përparësi të mëdha si në aspektin e jetëgjatësisë së pacientit ashtu edhe në cilësinë e jetës që ajo jeton.

Pacientët mbijetojnë nga kufizimet që kufizojnë jetën e tyre, veçanërisht ushqimin dhe pijet, dhe vazhdojnë jetën e tyre si njerëz të shëndetshëm që hanë lirshëm. Puna dhe jeta shoqërore kthehen në normalitet. Tani ata kanë mundësinë të kushtojnë kohën e tyre të gjatë të kaluar në qendrat e trajtimit për dializë. Ata jetojnë më gjatë. Duhet theksuar se shpenzimet për transplantin e veshkave janë shumë më pak sesa dializa. Nëse është e mundur, është më mirë të përfundoni përgatitjet dhe të kryeni operacionin në një kohë shumë të shkurtër para se të hapet fistula dhe para se të filloni dializën.

Orë pune

 • clockE hënë – e shtunë : 09:00–18:00
  E diel   : Mbyllur

Marr informacion

Ju mund të na kontaktoni për më shumë informacion në lidhje me spitalin dhe departamentet tona.

Na telefononi

Formulari i emërimit

  Formular Konsultimi Falas

  user-3
  email-2
  smartphone
  birthday-cake-with-candle
  placeholder-2