Transplantimi i palcës së kockave

Çfarë është Leuçemia?

Leuçemia; kanceri i gjakut. Leukemia ndodh kur qelizat në trupin tonë normalisht shumohen në mënyrë jonormale dhe mbulojnë plotësisht palcën e kockave duke zëvendësuar qelizat normale në palcën e kockave. Për këtë arsye, anemia shfaqet te pacientët. Prirja për infeksione rritet ndërsa qelizat mbrojtëse zvogëlohen në trup.

Transplantimi i palcës së kockave

Nëse nuk ka përgjigje ndaj terapisë së shpëtimit në pacientët nën moshën 45 vjeç, preferohet transplantimi i palcës së kockave. Qelizat staminale në palcën e kockave janë qelizat kryesore që mundësojnë formimin e qelizave në gjakun tonë. Këto qeliza mblidhen me një pajisje dhe mbahen në njësinë Apheresis deri në ditën e transplantimit të qelizave burimore dhe transferohen te pacienti në ditën e transplantimit.

Orë pune

 • clockE hënë – e shtunë : 09:00–18:00
  E diel   : Mbyllur

Marr informacion

Ju mund të na kontaktoni për më shumë informacion në lidhje me spitalin dhe departamentet tona.

Na telefononi

Formulari i emërimit

  Formular Konsultimi Falas

  user-3
  email-2
  smartphone
  birthday-cake-with-candle
  placeholder-2