Tummy Tuck

Kirurgjia e abdominoplastikës është një qasje analitike për rënien e lëkurës në zonat e barkut dhe nën kërthizës, dhjamë që nuk mund të hiqet me dietë dhe ushtrime fizike. Varja, çarjet dhe dhjami për shkak të prerjes cezariane, shtatzënia dhe shtimi dhe humbja e vazhdueshme e peshës hiqen lehtësisht nga kirurgjia estetike.

Përveç ndërhyrjeve të përgjithshme për të hequr deformimin në pjesën e barkut dhe nën barkut, nëse dhjami dhe rënia ndodhin vetëm në butonin e poshtëm të barkut, atëherë një operacion mini barkut mund të jetë i mjaftueshëm. Kirurgjia mini abdominoplastike është një operacion më i lehtë si nga koha e aplikimit, ashtu edhe nga procesi i shkurtër i shërimit. Koha e rikuperimit ndryshon nga personi në person, sipas zakoneve të jetës dhe karakteristikave të strukturës fizike.

Çfarë është Tummy Tuck?

Emri i procedurës së kirurgjisë estetike të aplikuar për të hequr rënien në rajonin e barkut që ka një efekt negativ në psikologjinë e personit quhet “palosja e barkut” në publik dhe “Abdominoplastika” në terminologjinë mjekësore. Lloji i operacionit që arrin të korrigjojë ndjeshëm siluetën fizike të trupit pas operacionit mbart rreziqe të caktuara, si në të gjitha ndërhyrjet e tjera kirurgjikale. Këto rreziqe, të cilat do t’ju shpjegohen në detaje nga kirurgu juaj, janë të lidhura ngushtë me zakonet tuaja standarde të jetesës.

Qëllimi i operacionit në bark?

Operacioni i abdominoplastikës (Tummy Tuck) synon një bark të sheshtë dhe një siluetë të trupit më të ri. Përveç dhjamit të tepërt dhe rënies në bark dhe bark, nëse ka dhjamë në bel dhe në pjesën e ijëve, një operacion i barkut mund të kryhet me liposuksion. Lehtësimi i indit të lëkurës për shkak të moshës së vjetër gjithashtu mund të hiqet me këtë operacion. Disa humbje peshe vërehen gjithashtu duke tensionuar muskujt e barkut dhe lëkurën. Pas operacionit të abdominoplastikës, pritet zvogëlimi i madhësisë 1-2 në madhësinë e trupit.

Kush dhe në cilat kushte zbatohet abdominoplastika?

eshte një metodë e formësimit të trupit që përdoret nga burrat dhe gratë në ata që kanë tepricë në rajonin e barkut që nuk mund të hiqet pavarësisht nga të gjitha përpjekjet për dietë dhe ushtrime. Abdominoplastika, e cila është një lloj i preferuar i kirurgjisë estetike pas lindjes cezariane ose në rastet kur shkaktohet shtim i tepërt i peshës, siç është shtatzënia e shumëfishtë, zbatohet për njerëzit trupi i të cilëve është deformuar.

Pas situatave të tilla, njerëzit me lëkurë të barkut dhe strukturë të muskujve që nuk kthehen në gjendjen e tyre normale dhe të tensionuar lehtë mund të rimarrin formën e tyre të vjetër. Kirurgjia e abdominoplastikës rekomandohet për pacientët që nuk kanë sëmundje kronike dhe janë të përshtatshëm për anestezi. Për shkak se sëmundjet kronike që mund të parandalojnë mpiksjen e gjakut, siç është diabeti, janë një pengesë e rëndësishme për kryerjen e këtij lloji të operacionit.

Kirurgjia dhe Procesi i Rimëkëmbjes

Procesi i rimëkëmbjes pas operacionit ndryshon në varësi të metabolizmit dhe cilësisë së jetës së personit. Qëndrimi në spital mund të jetë nga disa orë në disa ditë. Normalshtë normale të përjetoni dhimbje dhe ndjeshmëri të dhimbjes në ditët e para. Ju pritet ta kapërceni këtë situatë me antibiotikë dhe qetësues të dhimbjeve të dhëna nga mjeku juaj.

Të vepruarit sipas këshillës së mjekut tuaj për çështje të tilla si dushi dhe rinovimi i veshjeve do të përshpejtojë procesin e shërimit. Qepjet në sipërfaqen e lëkurës hiqen pas rreth 1 jave dhe qepjet e tjera janë qepje estetike dhe zhduken vetvetiu. Shenjat e mbresave gradualisht bëhen më të lehta pas rreth 1 viti. Sidoqoftë, nuk pritet të zhduket plotësisht. Sidoqoftë, meqenëse ndodhet në vijën e zonës së bikinit, nuk është e mundur ta vëresh atë në shikim të parë.

Orë pune

 • clockE hënë – e shtunë : 09:00–18:00
  E diel   : Mbyllur

Marr informacion

Ju mund të na kontaktoni për më shumë informacion në lidhje me spitalin dhe departamentet tona.

Na telefononi

Formulari i emërimit

  Formular Konsultimi Falas

  user-3
  email-2
  smartphone
  birthday-cake-with-candle
  placeholder-2